general-image

ХАНА семинар у Бачкој Паланци

Тераформинг је организовао четврти ХАНА семинар у Бачкој Паланци у сарадњи са Гимназијом “20. октобар”. На семинар су позвани пре свега наставници, али и радници из културних институција. Први дан семинара одржан је уживо, док је други дан семинара одржан онлајн.

У првом дану семинара, предавања су одржали Невена Бајалица и Мишко Станишић (оснивачи Тераформинга), а презентације ХАНА партнера су снимљене раније и пуштене учесницима. Предавачи су представили и ХАНА пројекат, његове сегменте, продукте и активности.

Учесници су током семинара радили у групама на припремама часова о идентитету, култури и историји Јевреја, користећи релевантне историјске изворе са фокусом на локалну историју.

У другом дану семинара који је одржан онлајн, учесници су погледали документарне филмове о Кракову, Хамбургу, Дрездену и Атини. Радећи у групама,  користећи примере из ХАНА Дигиталног Репозиторијума Антисемитских Наратива и знање стечено током првог дана, учесници су идентификовали примере савременог антисемитизма.