general-image

Επιμορφωτικό σεμινάριο HANNAH, 5 και 6 Μαΐου 2022

Το τέταρτο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το ΕΜΕ έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 5 και 6 Μαΐου 2022. Χάρη στο σεμινάριο αυτό συγκεντρώθηκαν βιβλιοθηκονόμοι και αρχειονόμοι από όλη την Αττική για να μάθουν περισσότερα για την εβραϊκή ιστορία της χώρας και να εμπνευστούν προκειμένου να υλοποιήσουν διεθνή προγράμματα, βασισμένα στο εκπαιδευτικό υλικό του HANNAH.

Σχόλια

“Η βιωματική άσκηση ήταν καταπληκτική και πολύ εύστοχη. Επίσης, ήταν πολύ εποικοδομητική η παρουσίαση των κοινοτήτων Σερβίας, Πολωνίας, Γερμανίας, καθώς και των πληροφοριών για την εξόντωση των κοινοτήτων.”

“Το εργαστήριο της κας Κούκη ήταν εξαιρετικά χρήσιμο, μιας και μέσα από τις ομαδικές εργασίες/ ανταλλαγές απόψεων πάνω σε τρεις αληθινές μαρτυρίες φάνηκαν διάφορες θέσεις των συμμετεχόντων. Επίσης η ιστορία και παραδόσεις των Ελλήνων Εβραίων (κα. Βασιλικού) καθώς και ο Αντισημιτισμός στην Ελλάδα (κα. Πατρικίου).”

“Το εργαστήριο “Τα μαθήματα για το παρόν” ήταν αρκετά ενδιαφέρον, καθώς μπορούμε πια να ξεχωρίσουμε ευκολότερα την προσπάθεια που γίνεται από κάποιους να ευτελίσουν το Ολοκαύτωμα.”

“Θα ήθελα να συζητήσω με τις ώρες με τις ομιλήτριες, κα. Βασιλικού και κα. Πατρικίου.”